На 28 ноември Vivacom обяви старта на най-мащабната си инициатива в подкрепа на регионалното развитие, което се провежда за осми пореден път.
Компанията ще приема кандидатурите за проекти на граждански организации в сферата на образованието и опазването на околната среда до 11 януари 2023 г.
Най-добрите и най-иновативните концепции с потенциал да ангажират местната общност, както и най-полезните идеи за решаване на конкретен проблем в съответния регион, ще получат безвъзмездно финансиране от Vivacom. Проектните предложения се приемат само чрез попълване на формуляр за кандидатстване ТУК. Всички кандидатури преминават през два етапа на подбор – предварително административно становище и оценка от експертно жури. Победителите ще бъдат обявени през март 2023 г.

Стойността на гранта за всеки проект може да бъде до 5 000 лв., а срокът за реализация на печелившите концепции е една година. Общият размер на гранта за осмото издание на инициативата е 60 000 лв.

За безвъзмездно финансиране от Vivacom могат да кандидатстват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза, народни читалища и настоятелства към училища и детски градини, както и организации, които вече са печелили грант в предходни години. Няма ограничение в броя на проектите, с които всяка една гражданска организация може да кандидатства.

Програмата се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право.

Повече информация и условията за кандидатстване може да намерите ТУК.