Европейската конференция „Социална икономика: хора, планета, действие“

На 13 и 14 ноември в Сан Себастиян, Испания, се проведе конференция на тема „Социална икономика: хора, планета, действие“. Конференцията събра лидери по социалните политики от 19 страни – членки на ЕС, в това число Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, еврокомисаря по работните места и социалните права Никола Шмит,  председателя на Европейския икономически и социален комитет Оливер Рьопке, Хуан Антонио Педреньо – президент на „Социална икономика Европа“, както и с други лидери по въпросите на социалната икономика и социалните инвестиции от страните членки и от европейските институции.

Награда цялостен принос към социалната политика на Европа получи г-жа Шалапатова, като беше отличена за приноса й в изпълнението на реформата за деинституционализация на грижите за деца в България. По време на събитията, българското председателство сподели, че през следващата година ще  бъде затворена и последната такава институция за деца и този вид грижа, ще бъде изцяло и окончателно премахнат.

Беше отбелязано още,  че наградата е за всички отдадени хора, които днес работят, за да променят България така, че страната ни да бъде държава членка, в която няма бедност и деца в институции, а млади хора, които се стремят да развият потенциала си.

Повече информация може да откриете: ТУК

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории