Ученици, учители и младежи в градовете Видин, Ловеч и Габрово участваха в процеса, в който по разбираем и увлекателен начин се запознаха с темата за различните начини на общуване (конкретно с жестовия език) и необходимостта от проява на  емпатията и толерантност към различните от нас. Представлението представи темата за непълноценното общуване и липсата на толерантност, чрез метафоричния език на кукления театър.

Интерактивната работилница е изградена от упражнения и игри, които са еднакво достъпни и разбираеми за всички и са насочени към развиване на комуникативните и езиковите умения. Специалистът  по  жестов  език  Силвана Павлова и  глухата  актриса и  режисьор Росица Караджова (също и  участник  в представлението) търсят отговорите заедно с децата на въпросите как да подходим един към друг, как да общуваме. Когато съществува някаква несигурност често реагираме сдържано, именно това се стремим да преодолеем, чрез тези занимания. Креативният уъркшоп е насочен към разбиране на глухотата (deaf awareness) като различен, но възможен, любопитен и забавен начин на общуване.

Проектът бе представен пред училищна аудитория и младежи, които се занимават с неформално образование. Основната му цел е да повдигне темата за толерантността към глухите хора и да запознае децата със специфичния начин на общуване с тях. Също така проектът представи един иновативен артистичен продукт в градове, където достъпът до подобни постановки, адаптирани за нечуваща аудитория, е ограничен като по този начин създаде възможност за достъп до култура на тези сегрегирани общности.

Повече информация може да прочете ТУК!

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории