Това лято за пръв път в столицата ще се проведе фестивалът „My Sofia. Youth with causes“. Събитието ще се състои от 12 до 14 август на площ от 5 декара в новооткритото пространство Agora, близо до ВЕЦ – Кокаляне, езерото Панчарево. Входът е свободен.

В Европейската година на младежта София подкрепя инициативи за младите хора, включващи много музика и спорт, както и кампании с кауза.

Младежи от район „Надежда“ ще се обучават в дигитални умения.

Това издание на фестивала поставя под светлините на прожекторите 4 благородни акции:

  • „Осинови любовта. Спаси живот!НО“ на „Четири лапи“;
  • превенция на употребата на наркотичните вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община (ПИЦ по ПН – София);
  • превенция на психичното здраве на фондация „Анимус“;
  • подкрепа на хората с множествена склероза с фондация „МС – Мога Сам“ с инициативата „Създай жерав“.

Програмата включва: Открити уроци по йога, пилатес, зумба, водени от професионални инструктори, а любителите на суинга ще имат възможност да потанцуват с доказани треньори. В трите дни на фестивала желаещите ще могат да гребат с олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Достъп до безплатни уроци по академично гребане и кану-каяк ще предоставят спортни кубове на територията на Панчаревското езеро.

Кухнята в дом „Надежда“ ще обучава в трудови умения младежи с увреждания. И още спорт – баскетбол 3 х 3 на паркинга при ВЕЦ – Кокаляне, и демонстрации по брейк от Българска федерация по брейк. Библиобусът на Столична библиотека ще издава безплатни читателски карти на младежите до 29 г. и ще среща посетителите с известни български писатели.

Вечерите са запазени за музиката. На 12 август (петък) Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет и Васил Спасов (пиано) ще ни забавляват с проекта „Като на кино“ с филмова и анимационна музика. В събота, на 13 август, DJ парти и огнено шоу очаква всички запалени фенове на електронната музика.

За малките посетители организаторите са се погрижили с разнообразни ателиета и работилници: рисуване с Иван Яханджиев; Модно ателие „Новата стара дреха“; Изработка на хвърчила; Изработка на бижута и маски от стари вещи; Рисуване върху текстил; Открит урок по пеене от D Stars; катерене по дърво – система мънки; малка въжена градина.

Източник: Столична община