Илияна Йотова откри фотоизложбата „Деца (не) като другите“След своята премиера в Страсбург през юни, фотоизложбата посветена на деца със специални потребности бе открита в София на 1 септември в галерия „nOva art space“.

Събитието бе подкрепено от вицепрезидента Илияна Йотова и е част от Националната инициатива „Да се запознаем“, като организатор на изложбата е Анна Йончева, благодарение на чиито усилия в някои от парковете има люлки за деца с увреждания.

Фотоизложбата с мисия фокусира съвместните усилия на проекта „Различните“ деца на България и фондация „Можем заедно“, чиито цели са да запознаят обществото с хората със специални потребности, разказвайки техните истории, и да насочи вниманието за подкрепа на каузата „Храна за живот“. Хората имат жизнена нужда от ентерални храни, за да живеят, а осигуряването им струва над 1000 лева на месец.

В експозицията са включени портрети на 40 деца със специални потребности, снимани от фотографи от различни градове у нас, които са обединени от идеята да покажат колко красиви са детските усмивки.

По време на събитието ще бъде представена и третата самостоятелна стихосбирката на 16-годишната Кристислава Иванова от Разград, която е с диагноза Детска церебрална парализа, но не спира да вярва в мечтата си, че един ден ще стане най-известната писателка и поетеса.

От 22 до 30 септември експозицията ще бъде изложена и в Етнографският комплекс в Златоград – Покрит мост.

Източник: БТА