В бившия дом за деца „Рада Киркович“ предстои да се открие иновативната „Къща на занаятите“ и „Солна стая“.  Те представляват специализирано пространство за директна работа с деца, лица и родители към „Интегриран комплекс за социални услуги – Напредък“, обединяващ социалните услуги Център за подкрепа на лица с увреждания, Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция за подкрепа на деца.

„Къщата на занаятите“ е единствена в страната, която ще  функционира в рамките на социални услуги. В нея деца, лица и техните семейства, ползващи социални услуги ще имат възможност да възродят и да създават самобитни изделия, тъкани украшения и везби, развивайки и трупайки знания за българските традиции и обичаи. Към нея е обособена и  най – голямата Солна стая в град Пловдив за провеждане на халотерапия, в помощ и подкрепа на хора с дихателни проблеми и увреждания – с възможност за ползване от деца с родителите им. Услугите в комплекса са абсолютно безплатни за деца, като насочването става по реда на Закона за социалните услуги.

Източник: ИКСУ

ИИновативна „Къща на занаятите“ и „Солна стая“ в Интегриран комплекс за социални услуги ПловдивИновативна „Къща на занаятите“ и „Солна стая“ в Интегриран комплекс за социални услуги Пловдив

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории