На 13 декември, в Министерството на труда и социалната политика се откри Коледен базар на 12 социални предприятия и неправителствени организаии в подкрепа за деца и възрастни хора с увреждания, родители и семейства в неравностойно положение. Уастниците в базара представиха ръчно изработени коледни лакомства, играчки, картини, книги, чаши и сувенири.

Базарът беше открит от министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова заедно с вицепремиера Мария Габриел и министрите на образованието и науката проф. Галин Цоков и на културата Кръстьо Кръстев.

С приходите от продажбите на коледния базар ще бъдат подкрепени социалните каузи на фондациите П.У.Л.С., „Движение на българските майки“, „Светът на Мария“, „Сошъл Фючър“, „Майко Мила“, „За нашите деца“. Подкрепа ще получат и инициативата „Да спасим конна база „Ахил“, зад която са се обединили фондация „Можем заедно“ и проект „Различните“ деца на България, каузите на Бисквитената академия на Студио АРТ, Шоколадовата къща „Станимира“, ателие „Прегърни ме“, арт ателие „Творилница“ и трудово-производителна кооперация „Дибико“.

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории