ЦОП Гулянци, който е член на НАСО, всяко лято организира групови мероприятия за децата от града и областа. Тази година 15 момчета и момичета от град Гулянци на възраст от 7 до 14 години всяка сряда посещават центъра с любопитство и ентусиазъм, нетърпеливи да се потопят в летните приключения и забавления. Екипът на ЦОП осъществява групова работа и с 11 деца от Загражден, като мероприятията се провеждат също ежеседмично, на място в селото.

Всички занимания имат своя определена тематика, като някои от последните групови срещи включват:

„СУПЕРГЕРОИТЕ“
Провеждането на това занимание освен запознанства, веселие и усмивки цели привличане общественото уважение и въвличане в отговорна и уважителна позиция към две професии в служба за общото благо. Формиране правилно отношение към високорисковата работна среда и осмисляне ежедневния професионален риск.

Летните занимания в ЦОП Гулянци продължават

-опасност от сериозно нараняване;
-напрежение;
-психологическа травма;
-често нередовно работно време;
-постоянен физически и емоционален стрес.
Децата от двете групи на Лятна програма 2023 г. към ЦОП Гулянци нарисуваха специални благодарствени писма за всички служители на УП Гулянци и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Гулянци. Като след това посетиха двете институции за лично предаване на милия жест с посланието: „Благодаря, че рискуваш живота си!“
Летните занимания в ЦОП Гулянци продължават

„Нашата приказка“ предоставяне на празна книжка, в която децата сами да измислят приказка, озаглавена, съчинена и илюстрирана от тях. Цел на задачата: Екипна работа, толерантност, творческа мисъл и зачитане мнението на останалите участници. По този начин се предоставя възможност на децата да изразят най – съкровенните си мисли, чувства и емоции по „приказен“ за тях начин.

Летните занимания в ЦОП Гулянци продължават

„Игра на сетивата“, която впусна в приключение децата с техните родители, баби, близки чрез мистериозна кутия, караоке, лов на съкровища, шумотевица, смях, веселие.  По този начин се изгражда близост с децата, чрез общуване на „техния език“ и даване възможност родителя да види детето си в различни социални ситуации.

 

Летните занимания в ЦОП Гулянци продължават

„Лото на настроенията“

Целта на това занимание е разширяване „речника“ от преживявания и даване възможност за изхвърляне на агресията с помощта на неагресивни форми на физическа активност.Летните занимания в ЦОП Гулянци продължават

Източник: ЦОП Гулянци

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Коледен базар в Ловеч

Дневен център за възрастни с ментални увреждания „Света Марина” навърши 14 години

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

МТСП ще разработи дигитална платформа за превод от и на български жестов език

Българин завоюва златен медал на Световното първенство по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания

Конференция „Българският жестов език не е за изпускане“

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Категории