На 3 Септември започна кампанията Walk & Run 2022, която привлече над 1200 участника.

Сингапурска благотворителната организация в подкрепа на хора с уврежданияПочетният гост г-жа Индрани Раджа, министър в кабинета на министър-председателя и втори министър на финансите и националното развитие, уважи събитието и стана свидетел на представянето на чекове от корпоративни дарители преди да започне събитието по река Сингапур.

В своята седма година SPD Ability Walk & Run се завърна с хибридна версия, след като продължи почти две години по време на пандемията. Това е първият път, когато събитието включва дейности за геолокация, за да позволи на участниците да изследват емблематичната река на Сингапур и нейните околности по забавен и интерактивен начин.

Чрез симулациионни дейности, които са били опора на организацията, участниците имаха възможност да разберат по-добре предизвикателствата, пред които са изправени хората с увреждания.

Виртуалната кампанията ще продължи от 4 до 24 Септември.

Развълнувани от завръщането на физическия сегмент на инициативата, бенефициентите излязоха от зоната си на комфорт, за да изпълнят поставените си лични предизвикателства.

Сингапурска благотворителната организация в подкрепа на хора с уврежданияЕдна от тях е 26-годишната Карън Тей, която има церебрална парализа и синдром на Денди-Уокър. Използвайки ролатор, за да се придвижва, Карън е чирак по кожарство в уъркшоп програмата за подслон на Сингапурската организация.

Въпреки затрудненията и при ходене, заедно с терапевта и приятели и, които я насърчаваха, тя изпълни целта, която си беше поставила, а именно да извърви дистанцията от 1 км.

Сингапурска благотворителната организация в подкрепа на хора с уврежданияДруг бенефициент, който реши да се застъпи за благотворителната кампания е 47-годишният Теранс Лоу. След подготовка за благотворителен маратон преди 24 години, Теранс се заразява с мозъчна вирусна инфекция, която трайно засяга способността му да ходи и говори.

Към момента Теранс посещава дневния център за дейности на SPD, но му е трудно да говори за миналото, като ли да участва в благотворителни маратони и инициативи свързани с бягане.

Въпреки това, за да събере средства и да повиши осведомеността на обществото за уврежданията, той решава да остави личната си трагедия настрана, за да подкрепи кампанията на SPD Ability Walk & Run, което е първото му подобно събитие откакто получава увреждането си преди повече от 20 години.

Почетен гост на презентацията на чека беше министър Индрани Раджа с президента на SPD, г-жа Ong Toon Hui и вицепрезидента по производствените операции на Technip FMC, г-н Роджър Тан.

Средствата, събрани чрез каузата на SPD Ability Walk & Run 2022, ще отидат за програмите и услугите на SPD за предоставяне на възможности на хората с увреждания.

Източник: SPD