Социалните инвестиции – приоритет на Европа

На 7 ноември се състоя  конференцията на високо ниво „Социална Европа“ в Берлин, Германия, в която участие взе делегация от Министерството на труда и социалната политика. По време на събитието се състояха срещи между министрите на труда и социаланта политика на пет държави и еврокомисарят за работните места и социалните права Никола Шмит.

Сред темите на разговораите бяха възможностите за споделяне на опита на различните държави по отношение на грижите за хората с увреждания, проблемите на пазара на труда, свързани със схеми за наемане на работници чрез т.нар. компании – пощенски кутии, като чрез тях в Нидерландия работят при напълно неприемливи условия на труд и живот граждани на трети страни.

Целта на конференцията „Социална Европа“ беше да изведе приоритетите на европейските държави по отношение на социалната и трудовата политика за 2024 година. Петимата министри и еврокомисар Никола Шмит се обединиха около значението на уменията за подсилване и поддържане на икономиката на иновации и социални инвестиции в Европа, и на концепцията „No one left behind“ („Никой да не бъде забравен“) чрез мерки за социално включване в обществения живот и на пазара на труда.

Източник: МТСП

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории