Съветът на децата с нов председател и заместник-председателНа 14 Септември, след представяне на идеите и вижданията на кандидатите пред членовете на Съвета, беше избрано ново ръководство. Председател е Емили Караколева от гр. София, заместник-председател е Мария Георгиева от гр. Русе, организационен секретар – Елена Христова от гр. Добрич, а Християна Страхилова от гр. Видин продължава своя мандат като летописец на Съвета.

По време на заседанието, заместник-министърът на труда и социалната политика, Надя Клисурска, лично приветства и поздрави децата от Съвета и от името на служебния вицепремиер и министър на труда и социалната политика.
Съветът на децата с нов председател и заместник-председател

Децата на Съвета се срещнаха и с Виолета Катева, невролог с опит в мозъчно съдовите заболявания, член на Европейската и Американската академии по неврология, където основна дискусия беше употребата на райски газ, наркотични вещества и последствията от тях. Тъй като липсва достатъчно информация относно вредите, които се нанасят от наркотичните вещества и експериментите с употреба на забранени и опасни субстанции, Съвета на децата ще реализира информационна кампания с тяхно и с участието на специалисти.

Съветът на децата с нов председател и заместник-председателАнжела Иванова от Lam On представи пред децата създаването на успешен старт ъп. Темата предизвика много въпроси и провокира децата за много бъдещи техни идеи.

В програмата се включи и д-р Елеонора Лилова, директор на 2. СУ „Акад. Емилиян Станев” в гр. София и бивш председател на ДАЗД, представители на Министерството на образованието и науката и УНИЦЕФ – България.

Източник: ДАЗД