Нери Банкова, председател на фондацията и майка на дете с диагноза детска церебрална парализа (ДЦП) и Елизабет Чешмеджиева – координатор и майка на момче със синдрома на Аспергер се посвещават на развитието на трудови умения на деца с нетипично развитие и затруднения.

Каузата е с цел постигане на частична или цялостна независимост от социални помощи в зряла възраст чрез развиване и преодоляване на дефицитите си.

Финалистите в „Промяната“ и дългогодишните членове на НАСО, а именно Фондация „Радост за нашите деца“, работят с уязвими групи от 2004 година, когато създават и фондацията, а година по-късно откриват  „Център за социална рехабилитация и интеграция „Радост“.

През 2018г. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси –  РЧР“ създават социално предприятие, Пекарна „Радост“, което осигурява заетост на младежи с множество увреждания, като целта е не само да помагат на децата да бъдат равнопоставени със своите връстници, но по този начин подкрепят всеки социално отговорен работодател, склонен да наеме човек с увреждане.

Чрез „Промяната, най-голямата социална инициатива на Нова Броудкастинг Груп и „Reach for Change България“, се стимулират социалните предприемачи, неправителствени организации и се привлича вниманието на всички, което е необходима част от процеса към промяната.

Повече за фондацията и предизвикателствата тук.

Източник: Фондация „Радост за нашите деца“