На 6 декември, в МТСП беше открита фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“, която представя историите на хора със Синдром на Даун, преживели благодарение на подкрепата на семействата си, много повече години от медицинските прогнози.

Автор на експозицията е Росица Букова от фондация „Движение на българските майки“. Изложбата се организира съвместно със Сдружение „Синдром на Даун-България“. Изложбата има за цел да покаже, че хората със Синдром на Даун могат да живеят достойно, когато за тях се грижи подкрепеното им родно семейство и когато общността приема това с цялото съзнание на нормалността.

Това е знак на уважение и внимание към родителите, близките, отдали на детето си грижа и любов, чрез които хора със Синдром на Даун живеят до възраст, трудно достижима за тях, ако прекарат живота си в институции. Всеки един от героите в изложбата има една хромозома повече и това ги прави винаги усмихнати, слънчеви и обичащи. Те носят невероятна енергия и сила за живот, емоции и истински чувства, които не крият. Показват, че животът им е достоен и е пример за уважение, което всички им дължим.

Експозицията беше открита от министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, която увери, че целият екип на Министерството полага огромни усилия да се постигне добро качество на живот за всички живеещи в България, за децата, за различните хора, за да се чувстват щастливи с различията си.

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории