Потребителите на социалните услуги и персоналът отбелязаха тържествено 109 години от основаването на Дома за стари хора „Мария Луиза“ в Свищов. ДСХ „Мария Луиза“ съществува от 1910 г., когато отваря врати за 9 души. Към днешна дата потребителите са 125.

Празника уважиха кметът на Община Свищов Генчо Генчев, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, зам.-кмета Анелия Димитрова, ръководителят на общинска служба „Социални дейности“ Анелия Димитрова и представители на социални услуги. Специален гост на тържеството бе една от първите директорки на Дома Иванка Пантелеева, заемала позицията от 1967 година. Настоящият директор Мариела Крачкова подчерта приноса на г-жа Пантелеева за благоустрояването на социалното заведение.

Директорът на Дома Мариела Крачкова приветства гостите и отправи благодарности към общинското ръководство за подкрепата, към екипа на Дома за усилията и всеотдайната работа и специално поздрави домуващите.

В тържествената програма бяха включени музикални и танцови изпълнения. В нея участваха и потребители на социални услуги.

Източник: Община Свищов, 28.05.2019 г.