Булстрад подкрепи приемни семейства с 20 000 лв.

Животозастрахователната компания „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ се включи в каузата „Подкрепяща семейна грижа за деца в риск“ с дарение от 20 000 лева, с които ще бъдат спасени от изоставяне 10 деца и ще бъдат подкрепени 20 деца в приемни семейства.
Според последните статистики България е на първо място в Европа по брой изоставени деца. Всяка година у нас се оставят 2000 бебета. Половината от тях – още в родилния дом. Близо 4000 деца в страната ни все още живеят в домове. Основна мисия на фондация „За Нашите Деца“ е да помага именно на тях. Финансовата помощ, която държавата отпуска, за да им осигури по-добро бъдеще обаче, е крайно недостатъчна. Ето защо в своята кауза фондацията има нужда от съмишленици.
Такъв съмишленик се оказа именно ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп”. През годините компанията с постоянство подкрепя социални и доброволчески каузи в помощ на деца и младежи в неравностойно положение. Такова е нейното намерение и занапред.
В потвърждение на това и по случай 20 годишния си юбилей ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” пое ангажимента да подпомогне каузата на фондация „За Нашите Деца” с 20 000 лв. в следващите дванадесет месеца. Дружеството направи съпричастни на този избор близо 500 служители, партньори и гости, присъствали на официална церемония по този повод.
Сумата, която ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” дарява на фондацията, е възможна благодарение на наградата на д-р Гюнтер Гайер за социално съзнание, която основният акционер на Виена Иншурънс Груп – Винер Щетише Ферзихерунгсферайн, присъди на дружеството през 2013 г. за социалната му ангажираност.
По повод подкрепата Светла Несторова, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” заяви: “Тези, които ни познават, знаят, че като компания сме много активни в различни видове социални и доброволчески дейности, включително такива, които са не толкова корпоративни, колкото лични каузи на хората от екипа. Това се дължи на нашата корпоративна култура, но също така и на споделените ценности и разбирания по отношение на бъдещето на най-младите членове на нашето общество, които са лишени от родителска грижа и свой дом. Радваме се, че можем да помогнем, и се надяваме партньорството ни с фондация „За Нашите Деца” по тази кауза да доведе до положителни резултати.“.
Изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца“ Иванка Шалапатова изказа своите благодарности: „Радваме се, че ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп “ стана наш съюзник в каузата всяко дете да живее спокойно и щастливо в семейна среда. Поздравяваме компанията, че е осъзнала необходимостта да инвестира в развитието на най-уязвимите деца. Ние от фондация „За Нашите Деца“ смятаме, че ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп “ е пример за компания, отговорна към обществото.“.
Партньорството между фондация „За Нашите Деца“ и ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ по каузата „Подкрепяща семейна грижа за деца в риск“ стартира през април 2015 г.

 

Източник: Фондация „За нашите деца“

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории