В Дебелец тържествено отбелязаха две годишнини – на Дома за медико-социални грижи за деца и на Дневния център към него. Празничната програма от песни, танци и стихчета беше красив детски поздрав към гостите на годишнините.

В своето приветствие директорът на Дома д-р Анелия Георгиева благодари на всички, които през годините са им оказвали подкрепа и съдействие, на целия екип на Дома и на всички родители.
Гости на празника бяха кметът на Община В. Търново Даниел Панов, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, представители на Министерството на здравеопазването, на Областната управа, на филиала на Медицински университет – Варна във В. Търново, МОБАЛ „Ст. Черкезов“, ДКЦ, дирекция „Социално подпомагане“, дарители и родители.

Кметът Даниел Паново отбеляза, че „това тържество нямаше да бъде факт, ако екипът на Дневния център не беше толкова отдаден на своята работа. Близо 40 години от своя живот Анелия Георгиева е посветила на Дома и Дневния център към него. Поклон за всичко онова, което правите в единство с неправителствените организации, представителите на бизнеса, изпълнителната, местната и законодателната власт”.

Източник: Dnesbg.com, 20.05.2019 г. /Николай Венков, сн.: Даниел Йорданов/