Председателят на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Ева Жечева се включи в Градски празник на културите на Лятната сцена в Борисовата градина. Заедно с над 200 деца от различни етноси тя рисува послания за мир и разбирателство.

Чрез своите музикални изпълнения, игри и спортни надпревари малчуганите от различни етноси представиха културите и обичаите на своите страни.

„Взаимодействието с изкуството и културата на различни народи стимулира любопитството, допринася за изграждане на толерантност и уважение към всички членове на обществото и открива многообразието на света”, заяви г-жа Жечева. Тя призова възрастните да се вслушват винаги в гласа на децата. „Вярвам, че ще чуем думите им, ще забравим езика на омразата и ще докажем силата на благородството и толерантността“, допълни председателят на ДАЗД.

Целта на празника, организиран от „Сдружение за прогресивна комуникация“, е децата чрез своите картини и песни да покажат как въпреки различния ни произход всички можем да живеем заедно, като едно общество, както и колко е важно взаимното зачитане на правата, за да могат децата да са щастливи и да имат безгрижно детство.

 

Източник: ДАЗД

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории