25 НПО ще се състезават в Програмата за социално предприемачество на БЦНП

В четвъртото издание на Програмата за социално предприемачество 2014/2015, организирана от Българския център за нестопанско право, Програмен и аналитичен център за европейско право и Фондация УниКредит с подкрепата на Фондация „Америка за България“, ще премерят сили 25 неправителствени организации.

Те бяха избрани измежду 48 кандидати, които заявиха желание да развиват бизнес дейност в подкрепа на мисията и целите си, като представиха своя идея до 20 юни 2014.

Представителите на тези организации ще преминат през специализирано обучение, на което ще се запознаят с основните теми, свързани с развитието на една стопанска идея и подготовката на бизнес план, а така също и с примери за успешен социален бизнес в България.

Избраните бизнес идеи са разнообразни, насочени към подпомагане на групи с различни потребности и засягащи палитра от социални, културни, екологични и граждански проблеми. Сред тях са такива за творчески ателиета и работилници в подкрепа на уязвими групи, културен фестивал, издателска къща за насърчаване на млади творци, образователен център за устойчиво развитие за деца и възрастни, ветеринарен център и зоо-магазин, социална кухня за възрастни хора, образователна семейна настолна игра, кариерни форуми, онлайн платформа с юридическа насоченост, обучителни курсове за групи от хора със специални потребности или в неравностойно положение и пр.

Обучението, съставено от различни модули, ще започне през есента. След него организациите ще имат възможност да развият идеите си в реални бизнес планове с подкрепата на консултантите на програмата. Трите най-добри плана ще си разпределят награден фонд от 30 000 лева, с което ще могат да дадат начало на действителното реализиране на идеите си за стопанска дейност.

 

Източник: БЦНП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории