27 са проектите, които ще се борят за участие в кампанията на Нова тв “Промяната”. Всеки от тях беше разглеждан от трима независими експерти, като в оценяването се включиха 28 специалисти от водещи неправителствени организации и ключови институции. Основните критерии бяха проектите да имат силно позитивно влияние върху децата, да имат потенциал за развитие и да могат да бъдат финансово устойчиви след предоставената им първоначална подкрепа. В следващия етап проектите и хората зад тях ще получат индивидуални консултации и бизнес обучение.

От 27 одобрени програми деветнадесет са от София, два от Пловдив и по един от Варна, Бургас, Шумен, Враца, Ловеч и Харманли. Те са насочени към деца и младежи до 18 г. Някои от тях са в подкрепа на родителството и развитието на бебета, насочени към деца в детските градини или към деца от институции, деца с увреждания.

В началото на октомври социалните предприемачи ще се явят пред представители на “Нова броудкастинг груп” и фондацията Reach for Change, която стои зад идеята. Те ще проведат интервюта с 27-те кандидати и ще изберат 5-те финалиста.

Социалният проект на Нова тв дава възможност на предприемчиви хора да създадат бизнес в подкрепа на други хора. Той цели да подобри живота на децата, като подпомага социални предприемачи да осъществят идеите си на практика.

 

Източник: 24 часа

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Коледен базар в Ловеч

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории