313 ученика ще участват в кампанията „Мисия Смолян – 2015”. От тях 198 ще чистят града, а 115 селата. Инициативата по разкрасяването и облагородяването на Смолян и общината започна на 6 юли т.г. В първата смяна, която ще продължи 17 юли са включени 154 младежи, които чистят 9 обекта в Смолян, Райково и Устово. Секретарят Момчил Николов провери как върви работния процес и имат ли някакви проблеми учениците. Младежите старателно и с ентусиазъм почистват обектите с метли, лопати и гребла. Работят и с ръкавици, имат и шапки. Започват в 8.00 часа и приключват в 12.00 ч. Боклуците събират в чували или на купчини, които после се прибират от почистващата фирма. Във втората смяна на инициативата, която е от 20 до 30 юли са записани 32 деца, а в третата от 3 до 14 август ще се включат 12 младежи.
Кметът на Търън Явор Говедаров е много доволен от работата на децата, които с труда си обновиха пространството около детската площадка в селото.
„Мисия Смолян” е свързана с разкрасяване и облагородяване на родопския град и населените места в Общината, със създаване на чиста и приветлива околна среда.

 

 

Източник: Пресцентър на община Смолян

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории