Деца и младежи вече живеят в три от изградените шест Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ / в Плевен. Това обяви днес на пресконференция Стефан Захариев, началник отдел „Здравеопазване и социални дейности“ и ръководител на проекта „Предоставяне на социални услуги в общността в 6 центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи, изведени от специализирани институции“.

Общо настанените деца са 34. В ЦНСТ на ул. „Трите бора“ 21 са настанени 11 деца и младежи с увреждания, на ул. „Гургулят“ 55 живеят още 12 деца и младежи с увреждания. 11 малчугани от дом „Детелина“ пък обитават ЦНСТ на ул. „Бяло море“.

В тези центрове, бе подчертано днес, децата и младежите не са изолирани. Те посещават различни занимания в специализирани центрове в града. Експерти отчитат и голям напредък в развитието на децата.

Незаети са все още местата в другите три центъра в Плевен. За тях също е назначен персонал, но в момента той е пуснат в неплатен отпуск.

Капацитетът на шестте центъра е за общо 84 деца и младежи, от които 72 от специализирани институции и 12 при кризисни ситуации.

 

Източник: Топновини

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

База данни за хора с увреждания в Евростат

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории