На 11 септември град Гулянци беше домакин на Четвъртия общински събор на хората с увреждания „История и бъдеще“, който се провежда под егидата на кмета на община Гулянци Лъчезар Яков. Инициативата е на ръководството на Общинската основна организация, с идеята, съборът да стане традиция и чрез него хората с увреждания да имат възможност да се събират по хубав повод, да разглеждат красивите кътчета на родния край, да се забавляват.

Съборът тази година включваше молебен за здраве в храма „Св. Георги“ в Гулянци, поднасяне на цветя на паметника в центъра на града, програма в салона на читалището и турнир по шах.

Официално начало на този своеобразен празник сложи председателят на Общинската организация на хората с увреждания – Пепа Владимирова, която поздрави присъстващите над 100 члена на дружествата и клубовете по места и изказа огромната благодарност на хората с увреждания към общинското ръководство и администрация за съдействието и помощта, които оказват на членовете на дружествата по места.

Кметът на община Гулянци Лъчезар Яков поздрави присъстващите за борбения дух и ентусиазъм, с които се включват в обществения и културен живот и увери, че и занапред общината ще помага и подкрепя организацията и нейните членове.

Програмата продължи с презентацията за община Гулянци „История и бъдеще“, концерт на самодейните колективи при читалището и изява на певческите колективи към дружествата на хората с увреждания от Гулянци и Шияково, които са носители на златни, сребърни медали и високи отличия от участието си в различни фестивали и певчески събори.

 

Източник: Дарик нюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

База данни за хора с увреждания в Евростат

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории