Дарик стартира второ издание на „40 до 40“

Българското общество се нуждае от правилните ролеви модели, споделяне на правилната формула за успеха, от вдъхновители и мотиватори, от хора, които ежедневно работят, за развитието на бизнеса и обществото у нас – това е водещата мотивация Дарик радио да стартира второто издание на проекта „40 до 40“.

 

След успеха на първото издание на проекта, Дарик продължава да търси смели иноватори с предприемачески дух. Това са онези хора, които измислят нови подходи при решаването на ежедневни проблеми, създават работни места, обогатяват с откритията и креативността си. Това са хората с правилните „рецепти за успех“, защото са станали успешни, преди да бъдат медийно популярни. Те имат различни професии, но имат обща цел – да търсят по-доброто бъдеще. Те са избрали България, за да реализират идеите си, да стартират бизнес, да развиват социални инициативи, да споделят таланта и постиженията си. Те са българите до 40 години, които имат значение.

 

Второто издание на проекта „40 до 40″ има изцяло нова визия, която кореспондира с различността и уникалността на всеки, който ще стане част от топ 40. Противно на схващанията това не е просто класация, защото всички отличени личности са равнопоставени и се превръщат в една общност от можещи, смели и креативни млади хора, които могат да си взаимодействат помежду си и да вдъхновяват обществото. Всеки може да се включи в публичните номинации, чрез които да номинира себе си или да сподели историята и успеха на свой приятел, колега, вдъхновител. Номинационната форма можете да откриете на официалния сайт на събитието ТУК.

 

През изминалата година проекта отличи повече от 40 млади иноватори в различни сфери на обществения, културен и бизнес живот в България, тъй като имаше и няколко колективни номинации. 19-годишният Никола Янев беше определен от журито за „Пръв между равни“, защото въпреки възрастта му, идеите, успехите и амбициите му са големи. След първото издание на проекта беше създаден Клуб на визионера. В Клуба влизат отличените от всяко издание на „40 до 40“. Целта му е да се превърне в платформа за идеи и проекти, които дават тласък в развитието на обществото и икономиката. Той ще даде началото на активна общност от млади професионалисти в различни области, които да споделят идеи, общи цели, да си взаимодействат и да работят заедно за успешното бъдеще на страната ни.

На официалната страница на проекта 4040.dariknews.bg и в ефира на Дарик радио всеки ден можете да откривате допълнителна информация за различните етапи на проекта. Финалистите ще се избират от авторитетно жури, което се състои от професионалисти в различни сфери на обществения живот. Сред тях са: Радосвет Радев /Председател на журито/, Гергана Паси, Леона Асланова, Максим Гурвиц, Елена Маринова, Боян Бенев, Жечко Кюркчиев, Илия Гърков, Стоян Радев. Журито ще работи по предварително зададени критерии.

 

В началото на октомври ще се обявят избраните, от членовете на журито, финални топ 40. Всеки един от номинираните 40 личности ще бъде представен пред широката публика, чрез специална визитка, гостувания в ефира на Дарик радио и други публични изяви. Форматът „40 до 40″ е представял много идеи на успешни хора от Канада, през САЩ, до Шри Ланка и Южна Африка. За успешните истории от подобни класации по света можете да намерите информация в специалните публикации на официалния сайт на проекта. Във време, когато позитивността и успешните истории в България са дефицит, когато голяма част от подрастващите нямат ценности и истории за пример и вдъхновение, Дарик радио осъществява проект, който да покаже 40 млади хора с различни професии, идеи и стремежи. Общото между тях е, че те променят средата, в която живеят, творят и работят и имат потенциала да продължават да го правят.

 

Повече за проекта можете да откриете ТУК.

 

Източник: Дарик

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории