Доброволческата акция е част от корпоративната социална отговорност на компанията. Над 500 служители на ЧЕЗ се включиха на 23.05.2015 г. в доброволческата акция за почистване на електрически съоръжения.

Инициативата се проведе в София, Плевен, Благоевград, Ловеч, Монтана, Видин, Враца, Кюстендил, Перник, Гоце Делчев, Левски, Гулянци и Петрич. Доброволците отстраниха обяви и плакати, почистиха и боядисаха около 270 разпределителни касети, 120 електромерни табла и 8 трафопоста.

„Целта на доброволческата акция е да направим нашите градове по-красиви и уютни. Вярваме, че можем да увлечем и други хора с ентусиазма и желанието си. Надяваме се да ги насърчим да пазят и допълнително да развиват градското пространство“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Компаниите от групата на ЧЕЗ в България прилагат дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност. Създаден бе проект „Инвестираме в България” за подкрепа на регионите, в които оперира групата. ЧЕЗ поставя фокус върху енергийната ефективност, доброволческите инициативи, опазването на природните ресурси, развитието на младите таланти и подобряването на градската среда. От 2005 г. до момента компанията е реализирала повече от 90 обществено полезни инициативи на стойност над 700 000 лева.

 

Източник: frognews.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории