Над 500 свободни работни места на трудовите борси през юли

Четири общи трудови борси организира Агенцията по заетостта (АЗ) през месец юли в Разград, Първомай, Ямбол и Бяла Слатина. Бяха обявени над 510 свободни работни места в разгара на летния сезон. Предложенията за работа са отправени от 35 работодатели, проявили интерес към организираните от АЗ срещи. Повече от 430 активно търсещи работа лица се запознаха с новите възможности за трудова реализация.

Свободните работни места през този месец са отново най-вече в сферата на производството, услугите и търговията. На трудовата борса в Разград търсените професии са пакетировачи, работници в мандра, общи работници, продавач консултант, кредитни консултанти.

В Първомай се търсят кредитни консултанти, работник на бубинарка, продавач консултант и общ работник. В Ямбол общият брой на обявените свободни работни места на трудовата борса е най-голям – 378. Предложенията на работодателите са за следните длъжности: машинни оператори, манипуланти, опаковачи, месачи, работници по бутилиране, техник-винар, монтажник кабели, строителни работници, охранители и др.

На трудовата борса, организирана в Бяла Слатина, взеха участие 10 работодатели, които обявиха 93 свободни работни места на първичния пазар на труда за компютърен специалист сигнално-охранителна техника, шивачи, предачи, полевъдни работници, ел.техник, строителни работници, работници в консервна фабрика, монтажник.

През месец август АЗ ще организира още четири трудови борси. Ще се проведат две общи трудови борси в Лом и Раковски и две специализирани – в Чирпан, насочена към ромската общност, и специализирана за младежи във Видин.

Общо 128 трудови борси ще проведе АЗ през настоящата година. 100 от тях са в изпълнение на проект „Да успеем заедно” по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”. От всички борси 80 са общи, а 48 – специализирани – за младежи, за продължително безработни и лица в предпенсионна възраст, както и за представители на ромската общност.

 

Източник: Агенция по заетостта

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории