570 деца се включиха в Националния конкурс „Победи опасността!”

570 момичета и момчета на възраст от 5 до 17 г. представиха свои творби за участие в Националния конкурс „Победи опасността!”. Той се организира от Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ във връзка с Годината на правата на детето и кампанията за детска безопасност.

Конкурсно жури от експерти в областта на изобразителното изкуство и от ДАЗД започна оценка на 600-те рисунки, фотографии и фотоколажи, постъпили в агенцията в определения срок – до 1 септември 2014 г. Всяко дете можеше да представи до 3 свои творби, които да показват възможните опасности в обкръжаващата среда, както и начините да бъдат избегнати. Подборът и класирането се осъществява в 3 конкурсни теми. Най-много творби са получени в раздел „Победи опасността на пътя и в превозното средство” – 320 деца са изпратили 314 рисунки и 13 фотографии/фотоколажи. В категорията „Победи опасността у дома” са получени 150 рисунки и снимки от 142 деца, а в „Победи опасността на местата за игра, отдих и забавления” – 120 творби от 108 деца.

До 3 ноември 2014 г. пък е срокът за участие във втория конкурс на кампанията. В него могат да кандидатстват реализирани и реализиращи се през тази година програми или проекти за превенция на рисковете от злополуки и наранявания при деца. Приемат се номинации от детски градини, училища, читалища, клубове и школи за деца, домове и резидентни услуги за деца, лишени от родителски грижи; от държавни институции, областни и местни администрации; от неправителствени организации и фирми. Награждаването на всички победители ще се състои на 20 ноември 2014 г., когато се навършват 25 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

 

Източник: ДАЗД

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории