Над 6,7 тона хранителни продукти бяха събрани чрез традиционната дарителска инициатива на Българска хранителна банка „1 килограм доброта“, която се проведе в последния уикенд на май в магазините на големи търговски вериги в София, Варна и Бургас.

В третото издание на кампанията се включиха 160 доброволци, които се погрижиха за популяризирането на акцията и разпределението на дарените продукти към хранителни организации от различни населени места. Традиционно даренията отиват при нуждаещи се българи от цялата страна и особено от общините Варна, Добрич, Бургас, Мизия, които пострадаха от наводнения миналата година.

С доброволчески труд участваха и специално пристигналите за целта деветима студенти от американския Rice University в Хюстън, Тексас. В последните дни на май дарителски кампании с каузата за борба с глада и подпомагане на хора в нужда се провеждат в редица европейски страни. Следващото издание на кампанията се планира за ноември.

През 2014 г. БХБ е събрала над 265 тона храни, с които са подпомогнати над 22 500 гладуващи деца, възрастни, социалнослаби семейства, хора с увреждания, самотни майки, пострадали от наводненията и др.

 

Източник: chernomore.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории