Чрез благотворителната си кампания „Защото СМЕ ХОРА!”, реализирани в периода 01.07.2014 г. – 30.06.2015 г., „Каритас България” успя да набере сумата от 38 787 лв. Благодарение на тези средства 62 възрастни хора получаваха в рамките на една година професионално обгрижване в домашна среда, предоставено от сътрудниците към Домашни грижи на Каритас.

Възрастните хора, за които сътрудниците на „Каритас” полагат грижи, страдат от здравословни проблеми и имат нужда от наблюдение, но не могат да си позволят скъпо платени медицински манипулации и лечение.

Услугата „Домашни грижи на Каритас” се реализира от мобилни екипи от специалисти, които посещават възрастния човек директно в дома му и му оказват нужните грижи, съобразени с неговото здравословно състояние. Освен професионални грижи, сътрудниците на „Каритас”, предоставят топлина и човешко отношение, от които възрастният човек най-силно се нуждае.

Благодарение на Домашни грижи на Каритас:

– Възрастният човек изживява старините си в своя собствен дом.
– Възрастният човек получава грижи и подкрепа от специалисти.
– Предотвратява се постъпването на възрастния човек в болнични заведения и специализирани институции, като старчески домове.
– Повече от 300 възрастни хора получават комплексни професионални грижи и добро човешко отношение в собствения си дом.

Човешката и професионална подкрепа, която сътрудниците към Домашни грижи на Каритас оказват, възвръща достойнството в погледа на възрастния човек и усмивката върху старческото лице.

С всеки привлечен към каузата човек, увеличаваме шансовете на един възрастен човек да изживее старините си достойно. Може да изразите съпричастността си към възрастните хора в нужда.

 

Източник: csr.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Категории