Aвтогарата в Карнобат става по-достъпна за хора с увреждания

До началото на есента концесионерът на автогарата в Карнобат фирма „М-Бус” ще изгради естакади, позволяващи на хора в инвалидни колички да се придвижват безпрепятствено от секторите до чакалнята и обратно. Естакадите ще са разположени на двата входа на автогарата. За удобство на хората със зрителни увреждания, както и на останалите пътници, до няколко месеца ще заработи и звукова система. Диспечер ще съобщава на кой сектор в колко часа пристига или заминава автобус. Предвидени са и информационни табла, на които ще са посочени разписанията на различните автобуси, както и цените на билетите.
Концесионерът се надява през есента да бъде решен и въпросът с нелегалните превозвачи, които нарушават закона и не използват автогарата, а взимат пътници от забранения за спиране булевард „Москва”.
„В началото на есента ще представим документацията, с която кандидатстваме за лицензиране на автогарата в Министерството на транспорта. За последните 4 години „М-Бус” инвестира близо половин милион лева за цялостната й реконструкция. Изградихме нови автосектори, чакалня, която е напълно климатизирана, а прилежащите зони са обновени. Мислим, че ще отговорим и на последното задължително изискване за лиценз”, каза управителят на „М-Бус” Румен Христов.
Последната стъпка, която е чисто административна, ще реши проблема с нелегалните превозвачи, които в момента избягват таксата автогарово обслужване и не заверяват пътните си листи.
„С лицензирането на автогарата решаваме проблема с представителите на сивия сектор в бранша, които използват нелегални спирки. Така ще създадем добри условия на контролните органи да си свършат работата и да уведомят всички превозвачи по междуселищни линии, че могат да спират на единственото регламентирано място в закона. В случая това място е автогарата”, каза Румен Христов.

 

Източник: БургасИнфо

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории