Благотворителен концерт в подкрепа на децатa в Комплекса за социални услуги – Русе

Благотворителен концерт под мотото “Give hope” в подкрепа на децата, с които работи Комплекса за социални услуги, организират две доброволки на 1 април от 17:30 часа в търговския център срещу болницата. По инициатива на Ния, ученичка в Професионална гимназия по електротехника и електроника в Русе и Ралица, ученичка в СОУ „Възраждане“ във вторник от 17:30 часа в заведението към боулинг залата в Мега Мол Русе ще се състои благотворителен концерт, средствата, от който ще се използват за провеждане на лятната програма на децата, потребители на социални услуги в комплекса в Русе.
Уникалното на събитието е, че млади хора, каквито са и организаторите и участниците, инициараха и организираха концерта. Благотворително във вторник вечер „ще забият“ две популярни харт рок банди – „Anekdot“ и „Power Enslave“. Младите музиканти също са от различни средни училища в Русе.
Двете момичета, които станаха повод за тази благотворителна инициатива, получиха подкрепата на екипа на комплекса за социални услуги, преминавайки и кратко обучение по програма „Благотворец Храбър“ – обучителна програма за млади и активни лидери на „Еквилибриум“.
Двете момичета и каузата им – децата от комплекса за социални услуги – получиха и огромната подкрепа на собствениците на боулинг залата и заведението към нея, които освен, че осигуряват домакинството, ще дарят и 50% от печалбата си по време на събитието за летния лагер на децата в риск. Момчетата от двете групи също безвъзмездно се включват в инициативата и се надяват да привлекат много и различна публика и най-вече верните си фенове.
Билетите са на символична цена от 3 лв. и могат да бъдат закупени както на място в боулинг залата, така и в комплекса за социални услуги и на тел. 0888412010.

 

Източник: ruseinfo.net

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории