Агенцията по заетостта проведе първия си Графити конкурс за младежи

Млад творец с артистичното име Broke е победител в първия Графити конкурс, организиран от Агенцията по заетостта (АЗ) в партньорство със Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства „Радар”. Конкурсът се проведе на 20 юли 2014 г. в столичното бюро по труда „Възраждане”, ул. „Странджа” № 64.

Второ място спечели Stern, а на трето място се класира WESK. В категорията за най-добро предложение за лого на АЗ в свеж графити стил победител е Maze. Всеки райтър получи грамота за своето участие.

Журито на конкурса, в състав Асен Ангелов, изпълнителен директор на АЗ, Асен Асенов, директор на дирекция в АЗ, Евгени Иванов, председател на УС на „Радар”, Елена Иванова, административен директор на „Радар”, Светлин Балездров, асистент в катедра „Рекламен дизайн”, дисциплина „Графичен дизайн” към Националната художествена академия, имаше нелеката задача да отсее победителите сред 16-те участника.

Оградата на сградата с площ от близо 100 кв. м. се превърна в платно за изява на талантливите млади участници – младежи на възраст от 18 до 29 години от различни градове на страната. Предизвикателство за тях бе да реализират в цвят своите идеи и да обновят пространството с авторски графити.

Състезанието се проведе под мотото „Европейска гаранция за младежта” с тема – ЗАЕТост.BG, НЕ ДАВАЙ ЗАЕТО – БЪДИ ЗАЕТ!Графити конкурсът е сред многото инициативи, с които Агенцията по заетостта показва силната си мотивация да работи още по-активно с младежи, което напълно съвпада и с един от основните приоритети, заложени в политиките на Европейския съюз за настоящата година.

Още от началото на годината специално обучени трудови посредници работят приоритетно с младежи в цялата страна. Резултатите от новия подход вече са налице. За първите 6 месеца на годината 35 хил. младежи на възраст до 29 години са получили индивидуално предложение в бюрата по труда, съобразено с личния им профил. Близо 24 хил. от тези младежи вече са започнали работа в реалния сектор. Останалите им връстници са включени в различни мотивационни практики, професионални обучения, стажове, квалификации и др.

 

Източник: Агенция по заетостта

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории