Подписваме спогодба за социална сигурност с Алжир

На 27-28 февруари 2014г. българска правителствена делегация, водена от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, направи работно посещение в Алжир. Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов участва в 20-та сесия на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество /СКИНТС/. 

В рамките на международния форум, министър Адемов се срещна с министъра на труда, заетостта и социалната сигурност на Алжир Мохамед Бенмеради. Те обсъдиха проект на Меморандум за разбирателство за развитие и насърчаване на сътрудничеството в областта на труда, заетостта и социалната сигурност мeжду двете министерства. „Идеята на този меморандум е да бъдат обсъдени кръга от въпроси, които касаят възможността за пенсиониране на тези български граждани. По неофициална информация в момента в Алжир работят около 100 български граждани, но през годините техният брой е по-различен“, заяви министър Адемов.

Представителите на българската делегация запознаха алжирските си колеги с активните политики на пазара на труда, жизненото равнище, демографската политика, безопасността и здравето при работа и социалната сигурност. Министър Адемов заяви интереса на МТСП за сключването на Спогодба в областта на социалната сигурност между двете страни.

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории