Амилум България – с дарение за 4 социални институции

За 20-годишния юбилей на първото в страната приватизирано предприятие „Амилум България” неговите служители и партньори направиха дарение от общо 20 000 лв. за четири социални институции в Разград. Събраните средства са за: Център „Емилиян”, Дома за деца без родителска грижа, Дома за стари хора и Дома за възрастни с деменция – уточни директорът на фирмата Светлозар Караджов.

Официалната част от отбелязването на юбилея бе в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”, водещ на церемонията бе синоптичката от Нова телевизия Десислава Банова. Сред гостите на празника бяха: областният управител Стоян Ненчев, кметът Денчо Бояджиев, Антони Сепич – заместник-генерален директор на „ADM” – американското представителство на английската корпорация „Tate & Lyle”, която е собственик и на заводите „Амилум”, вицепрезидентът за Европа Теодор Георгиев, който е сред първите служители в приватизираното българско предприятие, партньори на фирмата в България.

В предприятието за преработка на царевични продукти в Разград работят 260 човека, от тях 63 са от основаването му. Тази година е 13-тата, в която няма трудов инцидент със загуба на работно време или 5 милиона човекочасове похвали се Караджов. Това бе причината и за символичното връчването на две награди от групировката – собственик – плакет на „Амилум” за най-добрия завод в Европа по безопасност на труда и новоучредената Диамантена статуетка по същия повод в рамките на „ADM”. Честването на юбилея продължи с концерт на ансамбъл „Българе” в Общинския културен център.

 

Източник: ДарикНюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Нов център за възрастни хора с деменция в Мамарчево

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории