Заместник-министър Росица Янкова и еврокомисар Ласло Андор откриха изложение„Младежта в движение“

На 13 май 2014 г. заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова и еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси и приобщаване Ласло Андор откриха на площад „Батенберг” изложението „Младежта в движение“. „Младежта в движение“ е широкообхватен пакет от инициативи за образование и заетост за младите хора в Европа, част от стратегията за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж „Европа 2020“.

От началото на годината над 15 000 млади хора намериха работа в реалната икономика чрез европейската инициатива „Гаранция за младежта”, отчете заместник-министър Янкова. Осигурена е субсидирана заетост и обучение на 6 400 младежи, а на 22 000 са изготвени индивидуални планове от експерти на Агенцията по заетостта. През следващия програмен период на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. ще се стимулира младежкото предприемачество, допълни тя.

Еврокомисар Ласло Андор постави фокус върху усвояването на средствата от Европейския социален фонд за младежка заетост, интегриране на роми и помощ за интеграцията на хората с увреждания на пазара на труда.

„Правото на свободно движение е основно право на гражданите в ЕС и усвояването на чужди езици е съществено предимство за реализацията на европейския трудов пазар”, подчерта Ласло Андор. По неговите думи свободното движение на работници стимулира конкурентноспособността на икономиката.

В събитието се включиха ръководителят на Представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев и заместник-кметът на София Тодор Чобанов.

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Нов център за възрастни хора с деменция в Мамарчево

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории