Аурубис България и ПФК Лудогорец с общ проект за Детско-юношеската академия на клуба

През настоящата 2014 г. Аурубис България, член на Национален алианс за социална отговорност, стартира нова инициатива в областта на спорта и подкрепата на млади таланти. През месец март 2014 г., в партньорство с ПФК Лудогорец, компанията ще организира кастинги за подбор на млади футболисти от региона на Средногорието. Най-добре представителите се участници ще имат шанса да се присъединят към Детско-юношеската школа на двукратния български шампион.
“Аурубис традиционно подпомага развитието на спорта сред децата, младежите и водещите български спортисти. Вярваме, че Детско-юношеската академия на ПФК Лудогорец е един изключително успешен проект, а резултатите от него вече се виждат и на международно равнище. Ето защо това партньорство е важна част от социалната програма на Аурубис България през тази година. Желанието ни е футболни дарования от района на Средногорието също да имат шанс да доразвият своите спортни умения, обучавайки се в академията”, сподели изпълнителният директор на Аурубис България Никола Треан.
Детско-юношеската школа на ПФК Лудогорец разполага с най-модерната спортна база и условия за развитие у нас. Тренировъчният комплекс „Гнездо на орли“ включва няколко естествени и изкуствени игрища от последно поколение, възстановителен център, фитнес, киносалон и всичко необходимо за младите таланти, живеещи и трениращи в школата на Лудогорец. От лятото на 2012 г. в Академията се подготвят 160 млади футболисти от цялата страна. Методологията и контролът са поверени на водещи специалисти с международен опит в Испания, Бразилия и други държави по света.
Академията на шампиона на България (2012, 2013), носител на Купата и Суперкупата през 2012 г., е една от най-бързо проспериращите в страната. Към днешна дата в школата тренират пет отбора в различни възрасти и три подготвителни групи. През настоящия полусезон (2013/2014 г.) тимът на родените през 1997 г. убедително води класирането със 7 точки преднина пред утвърдени школи като Литекс, Левски и Ботев. Скаутската мрежа на школата се разраства с бързи темпове. Приоритет в работата на г-н Яков Папарков, Директор на Детско-юношеската школа на ПФК Лудогорец, е да бъдат наблюдавани таланти във възможно най-много точки от България.

 

Източник: Аурубис България

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории