Аурубис проведе „Дни на отворените врати“ за четвърта поредна година

За четвърта поредна година Аурубис България организира инициативата „Дни на отворените врати”. Събитието се проведе на 17 и 18 май в производствената база на компанията, близо до градовете Пирдоп и Златица. Традиционно инициативата предизвика голям интерес сред граждани от региона, студенти, роднини на работещите и пенсионирани служители, както и партньори на компанията. През двата дни над 350 посетители имаха възможност да се запознаят отблизо и да видят в реална среда високотехнологичното оборудване, процесите, технологиите, оптимизациите и инвестициите, осъществени от компанията през последните години.
„Радвам се да видя толкова много хора и особено младежи , които имат желание да се запознаят с производството и технологиите на Аурубис България. За нас и бизнеса е важно хората да имат отблизо да видят нашата работа, инвестициите, които влагаме в модерни технологии за подобряване на процесите на работа и устойчиво развитие.“, сподели в рамките на събитието Никола Треан – изпълнителен директор на Аурубис България.

Водещи мениджъри от компанията представиха пред гостите тенденциите на пазара на медта и бизнес модела на Аурубис, развитието на завода в България, постиженията в областта на опазването на околната среда и реализираните инвестиционни проекти. За посетителите бе организирана едночасова обиколка на завода, която премина през основните производствени звена – Металургично производство, Обогатителна фабрика, Производство сярна киселина и Рафинерия.
За първи път посетителите имаха възможност да видят високотехнологично оборудване, закупено с европейско съфинансиране по проект за инвестиции в зелена индустрия, който е на своята финална фаза. В основата на проекта е оборудване с 50% безвъзмездно съфинансиране от оперативните програми на ЕС. Проектът е най-големият от такъв тип в България, реализиран до момента за фирми извън публичния сектор.

 

Източник: Аурубис България

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории