Аурубис – партньорство за по-добро образование в Златица и Пирдоп

За трета поредна година Аурубис България, един от големите корпоративни членове на Национален алианс за социална отговорност, и Фондация „Заедно в час“ ще работят съвместно за предоставяне на по-добро и качествено образование на учениците в Златица и Пирдоп. Това стана ясно по време на подписването на споразумение за сътрудничество между двете страни, което се случи на 11 септември 2014 г. в Информационния център на компанията в гр. Пирдоп. Реализацията на програмата се осъществява с директната финансова подкрепа на компанията, както и по линия на партньорските програми за развитие на региона с общините Златица и Пирдоп.
През учебната 2014/2015 година в двете общини ще преподават 9 учители по програмата Заедно в час в общо 4 училища. Целта на всички страни е повишаване на академичните резултати и мотивация за учене на всяко дете в района.
Освен напредъкът в академичен план, ежедневно децата ще продължат да работят върху развитието на умения, необходими им за справяне с ежедневни ситуации. Учителите влизат в класните стаи на ПГХТ „Никола Димов” и ПГМЕ гр. Пирдоп, СОУ „Свети Паисий Хилендарски и АТПГ гр. Златица.
„Един от основните приоритети на стратегията за корпоративна социална отговорност на Аурубис винаги е била подкрепата на образователни проекти. Именно заради това компанията продължава да подкрепя младежите от Средногорието, като им дава възможност да получат още по-разнообразни знания и възможности за бъдещо развитие тук”, заяви Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България по време на подписването на договора.
На събитието присъства и изпълнителният директор на фондация „Заедно в час“ Евгения Пеева, която изрази своята благодарност към Аурубис и сподели очакванията си за новата учебна година. „За Заедно в час, това е стратегическо партньорство. Благодарение на подкрепата на Аурубис и общините Златица и Пирдоп, през изминалата учебна година учителите по програмата постигнаха забележителни резултати. Учениците повишиха средния си успех с над една единица, но много по-важно е, че бяха мотивирани да демонстрират своите знания и да развият ценни умения в множество извънкласни дейности. Искрено вярваме, че в дългосрочен план, съвместно с Аурубис и местната власт ще осигурим качествено образование за всяко дете в региона.“, каза г-жа Пеева.

 

Източник: Аурубис България

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории