Аурубис България подкрепя първия SOS Балкански Велосипеден Тур 2014

Аурубис България е официален партньор на инициатива за популяризиране ролята и дейността на SOS детски селища – България – първия SOS Балкански велосипеден тур. Двама младежи, отраснали в SOS детски селища – Даниел и Люпчо, ще се впуснат в 19-дневен тур от 1700 км през шест балкански страни и съответните SOS детски селища. И ще го направят с велосипеди. Целта им е да привлекат общественото внимание към SOS Детските селища, където и двамата са отраснали.
“Аурубис традиционно подпомага развитието на спорта сред децата, младежите и водещите български спортисти, както осъществява и редица социални проекти. Радвам се да подкрепим тази прекрасна инициатива и да дадем възможност тя да бъде осъществена. SOS Детските селища, в които са израснали Люпчо и Даниел, както и другите локации в и извън маршрута, са място, където изоставени и осиротели деца получават ново семейство, грижовен родител и втори шанс в живота. Ето защо това партньорство е важна част от социалната програма на Аурубис България през тази година.” сподели изпълнителният директор на Аурубис България Никола Треан.
“Мисията на SOS Детски селища България е да създаваме семейства за нуждаещи се деца и да им помагаме да формират своето бъдеще. Изключително много се радвам, че Аурубис България се причисли към семейството на нашите партньори, като станаха генерален спонсор на инициативата SOS Балкански Велосипеден Тур 2014. В тяхно лице намерихме партньор с фокус върху бъдещето, който не само на думи, но и на дела показва подкрепата си към обществено значими социални каузи, каквато е и велосипедният тур на Даниел и Люпчо.”, каза Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.
Люпчо е от Македония, а Даниел – от България. Двамата се срещнали на футболен турнир през 2005 и внезапно възникналото им приятелство продължава и до днес. Бидейки силни атлети, Люпчо и Даниел виждат в това усилие тяхната възможност да се отплатят за шанса да пораснат в пълен с обич дом. Люпчо и Даниел потеглят на 1-ви април и ще приключат велосипедната обиколка на 19-ти април 2014г.

 

Източник: Аурубис България

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории