Аурубис България – генерален спонсор на състезателя по плуване Цветан Йорданов

На 8 януари 2014 г. в Пресклуб «България» Петър Стойчев и Красимир Туманов представиха пред медиите предстоящите участия на Цветан Йорданов, състезател по плуване към плувен клуб „Левски”-София. Тази година ще вземе участие във всички 8 етапа от Световната купа на FINA, което ще бъде реализирано благодарение на генералното спонсорство на европейския лидер в медната индустрия Аурубис. Компанията е член на НАСО и е известна със своята активна политика на корпоративна социална отговорност.

«Подкрепата на «зелените» спортове, като плуването, е важен приоритет на социалната програма на компанията ни. Основен фокус за нас е развитието на младите български спортни таланти, спортсменския дух и постиженията на българския спорт.», сподели Никола Треан, Аурубис България.

 

«Световната купа на FINA e най-престижното състезание за плуване в открити води. Надявам се да се представя още по-добре и тази година. В състезанието ще се включат най-добрите плувци от цял свят.Целта, която съм си поставил е първото място и поставяне на Световен рекорд», каза Цветан Йорданов.

Личен треньор на Цветан Йорданов е Красимир Туманов (треньор и на легендарният Петър Стойчев – 11 кратен носител на Световната купа по плуване в открити води, Европейски и Световен шампион в дисциплината 25км, първият човек в света слязъл под 7 часа в преплуването на Ла Манш). Цветан се занимава със спорт от 13 години. Седем години тренира с най-добрият български и световен плувец – Петър Стойчев. В последните шест години те двамата заедно участват в едни от най-тежките състезания в света. През 2008-ма година успява да завърши на 3-то място на маратона в Сърбия/Шабац с разстояние от 19 км. През вече завършилия сезон за 2013-та година, Цветан се класира сред Топ 10 на света. Той заема 9-то място в генералното класиране за Световната купа на FINA. Успява да преплува най-дългия маратон в света с разстояние от 88 км. за време 10 часа 06 минути и 52 секунди, като заема престижното 9-то място. Успява да подобри всички негови предни преплувания на маратони и да влезе в плувния елит. През Юли и Август месец на 2013, заема две 8-ми места на маратоните в Канада. Там плува в ледено студени води с температура между 15-17 градуса в продължение на 32 и 34 км. Телесната му температура спада до 33 градуса, но това не му пречи да се пребори с едни от най-добрите. През 2012-та година има 7-мо място на маратона в Македония (Охрид).

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории