Висящият мост на гребен канал Пловдив вече си има осветление – 14 стълба, с височина 2.40 метра и кълбовидни осветителни тела на пешеходната зона, четири мощни LED прожектора с променящи се цветове на двата бряга и два фокусирани прожектора, осветяващи акцента на проекта, който художествена репродукция на герба на Пловдив, в двата края на моста, с размери 5.30 х 3.10 метра всяка.
Осветлението със стълбове в двата края на моста е така проектирано, че последните тела изцяло осветяват стълбите – нещо, което от години липсваше на пешеходците, преминаващи над канала.
Инициативата е на фирмата за велосипеди „МAX EUROPE“ и е част от корпоративната социална отговорност на холдинга, който вече може да се похвали с редица социални, доброволчески и инфраструктурни проекти, реализирани в посока създаване на по-добра градска среда.
“Датата за откриването на тази инициатива не е случайна. Целта ни беше да успеем да създадем нещо красиво и практично, което да представим по време на Световното първенство по гребане до 23 години. Радваме се, че успяхме да постигнем всичко в срок и Пловдив да се сдобие с един наистина интересен проект, акцент в който е емблемата на града, която в тъмната половина на денонощието ще бъде идеално осветена.” – сподели маркетинг мениджърът на „МAX EUROPE“, Иван Илчев.

 

Източник: Дарикнюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

База данни за хора с увреждания в Евростат

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории