Шестнайсет стартиращи компании от цял свят и с мисия да променят живота на другите са финалисти в The Venture. Българската компания за 3D покрития на протези – Arthesis, ще се състезава за финансиране от фонда от един милион долара, осигурен от Chivas Regal. След оспорвана надпревара и над 1 000 подадени кандидатури от пет континента, Chivas Regal избра иновативния проект Arthesis, за да го включи в списъка с шестнайсетте стартъпи готови да отговорят положително на социалните и екологичните предизвикателства пред света. Финалистите ще представят своите проекти на финала на The Venture, които ще разчитат не само на собствения си потенциал и печеливша бизнес идея, но и на възможността да предложат устойчиви решения на различни социални проблеми.
„Предвид голямата конкуренция, ние успяхме да направим една невероятна селекция от социални предприемачи, които целят да се справят с широк кръг социални проблеми. Ние като социално отговорна марка сме горди да изведем на преден план тези талантливи хора и иновативни идеи. Нямаме търпение да видим как ще бъдат оценени от обществото”, коментира Ричард Блeк, глобален бранд директор на Chivas Regal. Всеки финалист има наистина уникална история, която ги е вдъхновила за тяхната социална идея. Ето какво разказаха от Arthesis: „Всичко започна като изненада и подарък за приятел, който е фитнес инструктор. Той е с ампутация на единия крак под коляното и винаги е споделял, че не харесва външния си вид. Тогава решихме да измислим начин да му помогнем като използваме 3D принтерите. След един брейнсторминг, няколко несполучливи опита и много вълнение от наша страна първия прототип Arthesis излезе на бял свят! Усмивката и щастието на лицето на нашия приятел ни подейства доста вдъхновяващо и ни даде амбицията да видим подобни усмивки от други хора с протези”. От 11 май до 14 юни 2015 г. включително, Arthesis ще се съревновават с другите финалисти за вота на публиката и първоначално финансиране от 250 хиляди долара. Подкрепете българския проект, който ще промени ежедневието на хората с протези на https://www.theventure.com/bg/en/finalists/arthesis, както и да разгледате всички профили и проекти на The Venture.
Харизматичният актьор и член на журито на The Venture Ейдриън Грение подканя всички да се запознаят с проектите и да гласуват за своя фаворит: „Като човек който инвестирал предимно в социални предприятия ми е изключително приятно да видя какво предлагат други предприемачи по света и как предлагат да се решат наболели въпроси. Ние сме открили 16 невероятни проекта, чиито визия, страст и отдаденост за промяна са вдъхновение за всички нас. Аз препоръчвам на всички да видите техните профили и истории и да гласувате….те се нуждаят от вашите гласове!” Големият финал е на 24 юли 2015 г. в Сан Франциско, където ще бъдат разпределени останалите 750 хиляди долара сред финалистите. Всички 16 проекта ще бъдат представени пред глобално жури. Неговите членове са експертите Сонал Шах – бивш директор на Службата за социални иновации и гражданското участие в Белия дом, Ейдриън Грение – актьор, продуцент и предприемач, Морган Глендениъл – редактор на Fast Company’s Co.Exist и Алекс Рикар – председател и главен изпълнителен директор на Pernod Ricard. „Аз съм много горда да бъда член на глобалното жури на The Venture. Финалистите в конкурса показват начина по който хората по цял свят се стремят да променят към по-добро общностите, в които живеят. Очаквам с нетърпение срещата ни през юли, за да науча повече за тях”, сподели Сонал Шах, бивш съветник на Президента Барак Обама. Една седмица преди финала на The Venture, финалистите ще се включат в Accelerator Week в Силициевата долина, където е Центъра за стартиращи бизнеси и ще могат да получат насоки и съвети от влиятелни хора в социалното предприемачество и компании като Google, Duarte и IDEO. Подкрепете българския финалист на https://www.theventure.com/bg/en/finalists/arthesis.

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории