Невен Боянов и съдружникът му Франк Флеминг са част от проекта DivaCare – безплатно приложение, в което жените с карцином на млечната жлеза да намерят всички нужни ресурси и информация в борбата с болестта, а на 16 октомври стартира и кампанията за събиране на средства за финансиране на платформата.

Преди 2 години съпругата на Франк Флеминг, съосновател на Интерлекта – фирма за мобилни комуникации и телемедицина с офиси в България и САЩ, разбира, че има рак на гърдата. Изтощителни процедури и много търпение водят до оздравяването. Но това житейско препятствие я вдъхновява да помогне на жени в нейното положение. Фактът, че след операцията получава само брошура и клип с упражнения, които да прави, я мотивира да даде началото на проект, който да цели да даде пълна информация и работещи методи за справяне с болестта. Така се ражда DivaCare.

Идеята се превръща в реалност с фундаменталното участие на Франк Флеминг и Невен Боянов, които разработват софтуера на приложението. То ще бъде напълно безплатно, в него ще са описани симптомите, ще има примерни йога и пилатес упражнения от по 2, 5 или 15 минути, подпомагащи лечението. В приложението ще могат да се намерят и съвети за хранене, медитация и грим, както и начини да се облекчат ефектите на химио- и лъчетерапиите. DivaCare подкрепя и помага на жените дори след като болестта си е отишла.

От 16 октомври започва кампанията за набиране на средства чрез платформата за crowdfunding Indiegogo.

източник: Успелите.бг /17.10.2017 г.