България четвърта в света по ниски данъци за чужденци

България е поставена на четвърто място в света в класация на дестинациите с най-ниски данъци за чужденци, съобщи БГНЕС, като се позовава на в. „Дейли Мейл“.
Компанията „Брадли Хекфорд“, специализирана в международното експатриране, съставила топ десет на страните с ниско данъчно бреме въз основа на критерии като качество на живота, правна и физическа сигурност, качество на икономическите инвестиции, достъпност на мястото и възможности за отмора.
България е на четвърто място заради най-ниското данъчно бреме в цяла Европа с данък от 10% върху личните доходи. Европейците не трябва да инвестират, за да получат гражданство, но неевропейците трябва да са готови да вложат 400 000 паунда, отбелязват от „Брадли Хекфорд“.
На първо място са Бахамските острови. Страната, която е близо до САЩ, предлага отличен жизнен стандарт и 0% данък върху личните доходи. Разрешително за пребиваване се дава на всеки, който инвестира поне 300 000 паунда в недвижим имот.
На второ и трето място са Андора и Монако. Андорско гражданство се дава срещу инвестиция от 270 000 паунда и то привлича французи и испанци в граничните области, както и руснаци и чужденци извън Европа. Монако е особено привлекателно за жители на Италия, Русия и Швейцария.
Получаването на местожителство изисква значително финансово състояние. Гражданите на Монако не плащат никакви данъци върху доходите.
Панама е петата най-привлекателна дестинация. Само доходите, натрупани от местни източници, се облагат с данъци, така че тя е привлекателна за пенсионери и хора с международна дейност. Страната изисква ниска инвестиция от кандидатите за жителство.
В топ десет попадат още Мавритания, Дубай, британският остров Гърнси, Каймановите острови и Швейцария.

 

Източник: БГНЕС

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории