България и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще продължат да развиват сътрудничеството си по проекти за икономически растеж на страната. Това стана ясно от работната среща в Люксембург между вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и президента на ЕИБ Вернер Хойер. Те обсъдиха приоритетите на България и възможностите за подкрепа на българските проекти по линия на Европейския фонд за стратегически инвестиции.
„Българското правителство е доволно от дейността на ЕИБ в България“, отбеляза вицепремиерът Калфин. Той допълни, че банката подкрепя както важни инфраструктурни проекти, така и инструменти за развитието на малките и средни предприятия. „Ще се радваме съвместната ни работа да продължи по проекти за повишаване на енергийната ефективност и качеството на живот на гражданите“, отбеляза вицепремиерът.
Президентът на ЕИБ Хойер акцентира върху отличното сътрудничество между банката и България. Той увери, че неговата организация ще продължи да има ключова роля в подкрепата на публичните и частни дългосрочни инвестиции в страната. „Европейският фонд за стратегически инвестиции ще продължи да подкрепя Европейската банка в реализацията на много повече иновативни и високорискови проекти, отколкото досега“, отбеляза Хойер.
През последните 5 години ЕИБ е финансирала инвестиционни проекти във водещи отрасли у нас на обща стойност над 1.3 милиарда евро. Дейността на банката в България обхваща основни сектори като транспорт, комуникации, енергетика и околна среда и др.

 

Източник: МТСП

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

ГАЛЯ ЦВЕТАНОВА, КОЯТО НИ ДАВА ФОРМУЛАТА ЗА КАЧЕСТВЕНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

База данни за хора с увреждания в Евростат

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории