Кампанията „Банка на доброто” събира средства за 80 деца от социално слаби семейства, чиито родители са загубили работата си в резултат от пандемията от COVID- 19, съобщават организаторите от Сдружение „Усмивка”. Инициативата се осъществява с подкрепата на Национална Мрежа за Децата и Фондация „Кахане“ Швейцария.

Средствата могат да бъдат под формата на парични дарения чрез закупуване на ваучер на стойност за 10, 20, 30 50 или 100 лева и приведени по сметката на Сдружението , така също и под формата на помощни материали като: дрехи, обувки, ученически раници, тетрадки, блокчета за рисуване, моливи, химикали, линийки, пергели, боички, скицници, пластелин, дезинфектанти, санитарни материали, почистващи препарати, и др.

Даренията могат да бъдат донесени на място или изпратени на адрес:  гр. Бургас, ул. „Янко Комитов ” 4. Ваучерите за подкрепа може да бъдат закупени на същия адре или да бъдат поръчани на тел: 0988 753 171 г-жа Митка Георгиева и приведете сумата по сметка на Сдружението: SMILE SDRUZHENIE IBAN BG23RZBB91551007918704 РАЙФАЙЗЕНБАНК ОФИС БУРГАС 5

За периода 15 – 31.03.21г. Сдружението отправя покана към жени- самотни майки, останали без работа в резултат от пандемията, които ще преминат безплатно обучение за придобиване на умения в работа като социални и лични асистенти и домашни помощници. Поради новите условия, настъпили в резултат от усложнената обстановка в страната, обучението ще се проведе онлайн или чрез предоставяне на печатни материали на желаещите да се обучават.

След приключване на обучението и полагане на изпит на учащите ще им бъде предоставен сертификат за овладяване на умения за работа с посочените професии. Част от тях ще получат възможност да започнат работа в Социално Информационен Център „Усмивка“ на същите длъжности.

Източник: Сдружение „Усмивка“