„Билла България“ получи престижния приз на Европейските бизнес награди, след като представи своите постижения и ключови стратегии в сферата на корпоративната социална отговорност с фокус върху опазването на околната среда и принос в полза на обществото, съобщиха от търговската верига.

Компанията е заслужила отличието с постиженията си за намаляването на емисиите на парникови газове, увеличаването на рециклирането на отпадъци с над 50%, оползотворяването на около 30% от общото количество биоразградими отпадъци от своите магазини в София, като те се преработват до получаването на биогаз, използван за генериране на електроенергия. „Билла България“ има принос и за стимулирате развитието на българското земеделие чрез своя проект „Градините на „Билла“.

„Горди сме, че „Билла България“ получи такова високо отличие именно в категорията за екологична и корпоративна устойчивост. Това е показател за усилената ни работа да развиваме нашия бизнес така, че да оставя възможно най-малък отпечатък върху околната среда и в същото време да създава добавена стойност за обществото и държавата. Тази награда е едно международно признание, че в България има компании, които следват световните тенденции по отношение на правенето на отговорен и устойчив бизнес. „Билла“ е една от тях“, коментира управителят на компанията Бойко Сачански.

Търговската верига ще представи страната ни на следващия кръг на Европейските бизнес награди, където ще се състезава с компании от 33 държави. Победителите от този кръг ще бъдат обявени в началото на 2016 г.

 

Източник: regal.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории