Агенцията по заетостта подкрепи благотворителната инициатива „Бизнес и образование – ръка за ръка”

Първите Годишни бизнес награди на ВИЗА клуб и партньори за 2013 г. „Бизнес и образование – ръка за ръка” се проведоха на 14 май 2014 г. в Кемпински хотел Зографски със съдействието на Агенцията по заетостта (АЗ) и нейния Изпълнителен директор Асен Ангелов. Номинираните компании се състезаваха в два основни раздела – „Инвестиции и бизнес”и „Образование и човешки ресурси”.

Конкурсът на ВИЗА Клуб постави началото на благотворителната програма „Бизнес и образование – ръка за ръка”, чрез която ще се подкрепят първите трима с най-висок успех кандидат-студенти, лишени от родителска грижа, които кандидатстват във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Чрез програмата ще се осигури четиригодишна стипендия за образование и обучение във ВУЗФ.

Ангажиментът на АЗ ще бъде да предостави информация на младежите, лишени от родителска грижа, изявили желание да продължат образованието си във ВУЗФ, като им бъдат дадени всички подробности, относно благотворителната инициатива на ВИЗА клуб. На успешно завършилите младежи ще бъде осигурен стаж за придобиване на професионални умения и възможност за тяхното по-нататъшно кариерно развитие.

АЗ приветства идеята на организаторите благотворителната програма „Бизнес и образование – ръка за ръка” да се превърне в дългогодишен проект с национална и социална значимост, осигурявайки всяка година стипендии на деца, лишени от родителска грижа, които при навършване на пълнолетие имат нужда от подкрепа, за да се интегрират в обществото.

АЗ се възползва от възможността да подкрепи и българските работодатели като отличи на този форум водещите компании, работещи в страната ни, които дават възможност за развитие на младите хора и създават нови работни места, както и образователните институции, чието образование е с най-голяма практическа насоченост.

 

Източник: Агенция по заетостта

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории