Община Бургас организира пролетен благотворителен базар, който ще се проведе от 15 до 17 март включително по повод Световния ден на социалната работа. Зала №4 на Експоцентър „Флора“ ще бъде домакин на шареното събитие, като в него се предвижда участие да вземат над 30 звена за социални услуги от Община Бургас.

Официалното откриване ще бъде в петък – 15 март, от 11:00 часа. От благотворителния базар ще може да си купите пролетни сувенири, необходими вещи за дома, стилни бижута от естествени природни и рециклирани материали.

Ще бъдат представени и сладки изкушения и традиционни ястия от българската кухня. За доброто настроение на всички гости ще се погрижат самите творци от социалните звена. Модно ревю на ръчно изработени артикули дамска и детска мода е част от програмата на събитието.

Центърът за обществена подкрепа ще представи дейността си чрез изнесена приемна. По време на нея всеки, който има желание и потребност, може да получи безплатна еднократна консултация от специалист. През целия ден на разположение ще има забавна творческа работилница за деца.

Световният ден на социалната работа тази година ще премине под мотото „Осъзнаване важността на човешките взаимоотношения“, което се припокрива изцяло с мисията на всички специалисти.

На този ден в годината социалните работници по света се обединяват, за да отпразнуват постиженията на професията и да насочат общественото внимание към същността, спецификата и необходимостта от тази трудна и много хуманна работа.

Източник: www.burgas.bg, 22.02.2019 г.