В Синята зала на Младежкия дом във Враца беше проведен благотворителен базар с цел да се съберат средства за закупуване на комбинирани съоръжения за деца със специални потребности. Съоръженията ще бъдат монтирани на вече съществуващи детски площадки в града, а необходимите средства са около 19 000 лв. Благотворителната изложба е организирана от родители и близки на деца с увреждания като част от кампанията „Да играем заедно“. Основната идея на организаторите е да покажат, че различията не трябва да пречат на децата да играят заедно.

За целите на кампанията са дарени предмети от различни творци, както и сувенири, изработени от деца със специални потребности. На събитието е представена фотоизложба на близо 20 деца с увреждания.

Благотворителната кампания обедини институции, фирми и много граждани от Враца, които са участвали в организацията на събитието. В инициативата се е включила и заместник-кметът Петя Долапчиева.

Партньори в кампанията са Младежкият дом и сдружение „Зорница“, в чиито Дневен център има 66 потребители на различна възраст.

Източник: Община Враца, 05.09.2019 г.