128 трудови борси организира Агенцията по заетостта

128 трудови борси в цялата страна ще организира Агенцията по заетостта (АЗ) през 2014 г. 28 от тях ще са насочени изцяло към младежите до 29-годишна възраст. Това съобщи на 13 март 2014г. изпълнителният директор на АЗ Асен Ангелов по време на участието си в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air.

Трудовите борси дават възможност за пряк контакт между работодателите и търсещите работа. До края на месец март ще се проведат седем такива срещи – във Варна, Бургас, Нова Загора, Долни чифлик, Стралджа, Кубрат и село Кирково. Подробна информация и график на събитията са публикувани на сайта на АЗ на адрес: http://www.az.government.bg/bg/news/view/trudovi-borsi-prez-mesec-mart-2014-g-503/

„Младите хора са сред най-уязвимите групи на пазара на труда и срещат трудности при намиране на работа”, каза още Асен Ангелов. Той напомни, че проблемът с младежката безработица остава сред основните не само за България, но и за всички останали страни от Европейския съюз. Затова през тази година всички държави ще получат целево финансиране по Европейската младежка гаранция. За България то се очаква да бъде в рамките на 100 млн. лева, които в момента прецизно се разпределят по направления.

Ангелов отчете, че усилията за овладяване на младежката безработица вече дават резултат. През февруари тази година регистрираните в бюрата по труда младежи до 29-годишна възраст са с над 6 000 по-малко в сравнение със същия период на миналата година. „Това означава, че част от тях са започнали работа”, потвърди изпълнителният директор на АЗ.

 

Източник: Агенция по заетостта

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории